НачалоНовини 2020/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

19.05.2020 - Горски служители от РДГ Берковица откриха убити сръндаци в багажник на автомобил Бракониерите са системни нарушители

Горски служители от РДГ Берковица откриха два убити сръндака в багажника на автомобил. Служителите са разкрили нарушението на 18 май 2020 г., около 20.00 часа. Автомобилът се е движел по горски път в землището на село Горна Лука, общ. Чипровци, обл. Монтана, когато е спрян от проверяващите. Проверката е извършена от експерта по лова в Регионална дирекция по горите - Берковица и специалиста по лова при СЛРД  “Огоста“, гр. Монтана. Служителите констатирали, че в автомобила пътуват две лица с извадени от калъфи ловни карабини. В багажника на автомобила са открити два убити сръндака.  Лицата не са представили разрешителни за лов, ловни билети и членски карти. За проверените лица има данни за системни посегателства върху дивеча в  района.
Задържани са два броя ловни карабини и двете животни, като по случая ще бъде образувано досъдебно производство. Лицата са задържани за срок от 24 часа в МВР Монтана. Работата по случая продължава.