НачалоНовини 2019/12Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

17.12.2019 - Дирекцията на Природен парк „Витоша" с признание за успешно партньорство за социален проект „Библиотеки в планината"

Дирекцията на Природен парк „Витоша" получи грамота в категорията „Успешно партньорство" от Столична библиотека. Признанието екипът получава за социалния проект „Библиотеки в планината", стартирал през юни 2016 г. и осъществен съвместно със Столична библиотека. Наградата беше връчена на д-р инж. Анна Петракиева, директор на Природния парк по време на проведена днес тържествена церемония в Мраморното фоайе на Столична библиотека, където за шеста поредна година бяха връчени годишните й награди.

Инж. Петракиева благодари за наградата и успешното партньорство при реализацията на проекта, благодарение на който на пет от най-посещаваните места на Витоша бяха монтирани мобилни библиотеки. Всеки може да взема напълно безплатно книги от планинските библиотеки, като заетите книги се връщат в удобно за потребителите място – в планината, в централната сграда на Столична библиотека, или в някой от филиалите ù. Срещу връщането им се издава безплатна читателска карта. „Вярвам, че този успешен проект ще продължи да привлича все повече туристи, приобщавайки ги към все по-нарастващата читателска аудитория на Библиотеката", подчерта инж. Петракиева.